Informatie en advies over aluminium kozijnen
Gratis tot 4 offertes van kozijnspecialisten?

Vandaag de dag is het zaak dat je eigen huis er mooi uit ziet. Het moet immers een goede waarde vertegenwoordigen. Die waarde van je huis heb je zelf in de hand door onder andere de deurkozijnen die erin zitten. De deuren hangen op hun beurt weer in deurkozijnen. Wil jij deurkozijnen die mooi zijn en daarnaast ook onderhoudsarm zijn, dan kom je al snel uit bij aluminium deurkozijnen. We keken voor jou naar de specifieke eigenschappen van aluminium deurkozijnen en naar de prijzen ervan.

Welke soorten aluminium deurkozijnen zijn er

Aluminium deurkozijnen zijn in ons land tot nu toe nog redelijk onbekend. Ten onrechte vinden wij, want het zijn de paradepaardjes van je huis. Ze zijn er in heel veel varianten waardoor jij voor elk type woning en voor elke smaak wel een aluminium deurkozijn kan vinden.

  • Standaard aluminium deur met een zogeheten 3 punts sluiting. De standaard aluminium deur (en deurkozijn) is nog altijd heb meest gebruikt in huishoudens. Het gaat om een normale maat deur met standaard glas. Je kan echter ook kiezen voor speciaal gelaagd glas, aangezien het glas een behoorlijk deel van je deur beslaat. Gelaagd glas is dan nog altijd veiligere.
  • Aluminium dubbele deur. De dubbele deur, ook wel de openslaande tuindeur genoemd, heeft ook een 3 punts sluiting. Ook hier ben je vrij voor een glaskeuze. De openslaande tuindeur is een mooi alternatief wanneer je geen schuifpui wilt.
  • Aluminium schuifpui. Een schuifpui is een systeem wat in elk huis kan worden geïnstalleerd. Heb je nu nog een normale achterdeur en een gevel maar wil je daar een schuifpui in, dan kan dit met een verbouwing worden gerealiseerd. De schuifpui heb je in twee soorten; de normale schuifpui en de hefschuifpui. Dit tweede type is meer inbraak werend.
  • Aluminium harmonicadeur of schuifwand. Wil jij een open achterkant in je huis maar heb je geen zin om iedere keer de schuifpui te openen, dan kan je kiezen voor een aluminium harmonicadeur of een schuifwand. Deze is er in heel veel breedtes. Vergelijk het maar met een aluminium deur met een inschuifbare paneel-pui.

Hoeveel kosten aluminium deurkozijnen

Wanneer je aluminium deurkozijnen koopt dan doe je niet de goedkoopste aankoop. We hebben de prijzen voor enkel de aluminium deurkozijnen voor je op een rijtje gezet.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Standaard aluminium deurkozijn en deur met een 3-punts sluiting, inclusief HR++ glas en BTW maar zonder plaatsingskosten. Per stuk Vanaf 790 euro
Aluminium deurkozijn met dubbele deur met 3-punts sluiting, inclusief HR++ glas  en BTW maar zonder plaatsingskosten Per stuk Vanaf 1350 euro
Aluminium schuifpui, inclusief HR++ glas en BTW maar zonder plaatsingskosten Prijs zonder hefmechanisme per stuk

Prijs met hefmechanisme per stuk

Vanaf 1280 euro

Vanaf 2100 euro

Aluminium harmonicadeur of schuifwand, inclusief HR++ glas en BTW maar zonder plaatsingskosten Per stuk, prijs afhankelijk van aantal panelen Tussen 3180 euro en 4760 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je zelf je aluminium deurkozijn met deuren kunnen plaatsen. Het materiaal op zich is goed te tillen. Denk er wel aan dat je bij een aantal varianten te maken hebt met een soort verbouwing. Hierdoor heb je wel bouwkundige ervaring nodig wanneer je een aluminium deurkozijn gaat plaatsen. Het kan ook zijn dat je niet de volledige garantie krijgt wanneer je voor zelf plaatsen kiest.
  • Als je het werk liever uit handen geeft. Ben jij niet handig of geef je het werk aan je kozijnen gewoon liever uit handen, dan huur je een glaszetter of de leverancier in om jouw aluminium deurkozijnen te komen plaatsen. Je bent in dat geval een bedrag kwijt aan arbeidsloon wat ongeveer navenant is aan de kosten van het deurkozijn zelf. De kosten zijn ongeveer fiftyfifty.

Hoe wordt het prijskaartje bepaald

Hoeveel jij betaalt voor aluminium deurkozijnen bepaal je zelf door keuzes die je maakt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Wat voor deurkozijn kies je. Hoeveel je betaalt hangt voor het grootste gedeelte af van het type aluminium deurkozijn wat je wil hebben. Ga je voor een enkele deur met kozijn of kies je voor een dubbele deur, schuifpui of harmonicadeur. Het zijn allemaal zaken die de prijs bepalen. De laatstgenoemde soorten zijn een stuk bewerkelijker om te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens niet allemaal even gemakkelijk te plaatsen.
  • Keuze 2: Zelf plaatsen of laten plaatsen. Je kan ervoor kiezen om je aluminium deurkozijnen zelf te plaatsen. Besef je wel dat dit een karwei is waar je de nodige handigheid voor moet hebben, zeker wanneer je een gecompliceerder model kiest. Laat je de aluminium deurkozijnen plaatsen, dan ben je het bedrag van het prijsvoorbeeld nog eens kwijt maar dan voor het plaatsen.
  • Keuze 3: Welk hang- en sluitwerk kies je. Bij een deur is het van belang dat je goed hang- en sluitwerk kiest. Bezuinig hier niet op.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de aanschaf van aluminium deurkozijnen door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je bespaart dan direct doordat je de offertes vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.