Informatie en advies over aluminium kozijnen
Gratis tot 4 offertes van kozijnspecialisten?

Aluminium is een sterk materiaal dat je steeds meer terugziet in kozijnen. Het beschadigt weinig en het is daarom ook bijna nooit nodig om het te repareren. Ook is oververven niet noodzakelijk omdat het kozijn wordt gecoat in een beschermende oxidelaag waar een kleur doorheen zit. Deze laag helpt corrosie van het aluminium voorkomen en zorgt voor een vaste kleur tientallen jarenlang. Omdat aluminium een metaal is en dit laagje bevat is het erg lastig om over te schilderen. Soms kan het echter zijn dat je toch een andere kleur op je kozijnen wilt aanbrengen, bijvoorbeeld als je met een renovatie bezig bent. In plaats van het uitvoeren van allerlei ingewikkelde toeren om het aluminium gereed te maken voor een verfbeurt, kun je dan veel gemakkelijker een folie plaatsen.

 

Wat is kozijnfolie?

Omdat kunststof- en aluminium kozijnen zo moeilijk over te schilderen zijn, maar de wens van de consument toch bestaat om deze van kleur te kunnen veranderen, is er een speciaal folie ontwikkeld die je op dit type kozijnen kunt plakken. Je kunt iemand inhuren om dit te doen, maar het is ook vrij makkelijk zelf uit te voeren. Hiermee kun je zowel de kleur als de uitstraling van je kozijn veranderen en kun je deze weer nieuw leven inblazen.

 

De voordelen van kozijnfolie

Het gebruik van kozijnfolie heeft vele voordelen.

  • Het is goedkoper: het aanbrengen van kozijnfolie is aanzienlijk goedkoper dan het (laten) verven van je aluminium kozijnen. Ook hoef je dit minder vaak te herhalen, zal de folie langer mooi blijven en later aan vervanging toe zijn als verf. Per vierkante meter betaal je hier niet meer dan €15 voor.
  • Het is makkelijker: de folie breng je gemakkelijk zelf aan en dit is niet tijdrovend. Je plakt het simpelweg op de gedeelten die je van een nieuwe kleur wilt voorzien. De kozijnen hoeven hier niet voor worden verwijderd, de klus is snel geklaard en het resultaat is niet van nieuw te onderscheiden. Ook kan het zonder problemen weer worden verwijderd en eventueel worden vervangen. Reparaties zijn dus ook erg makkelijk.
  • Het is een renovatiemiddel: je kunt oude kozijnen die je anders misschien zou vervangen weer tientallen jaren laten meegaan door deze te renoveren met folie. Zijn de problemen die je met je kozijnen had alleen kosmetisch, dan zijn deze gemakkelijk op te lossen en zullen je kozijnen er weer als nieuw uitzien. Natuurlijk kan je met folie technische problemen niet verhelpen en deze zijn misschien een indicatie dat het wel tijd is voor vervanging.
  • Het beschermt je kozijnen: door folie te plakken bescherm je je kostbare aluminium kozijnen weer voor een jaar of 10 van de weersomstandigheden. Hierdoor kun je de levensduur verlengen en langer van je kozijnen genieten.
  • Het geeft je meer vrijheid: aluminium hoeft niet te worden overgeverfd, maar voor sommige mensen is dit een nadeel. Soms is het verfrissend om je kozijnen een nieuwe kleur te geven en je woning dus een facelift. Met dit folie kan dat allemaal, zonder problemen en zonder dat je met schuurpapier, verf en kwasten in de weer moet gaan. Het folie is geschikt voor zowel binnen als buiten en in een verscheidenheid aan kleuren en uitvoeringen te vinden.

 

Vergelijk offertes

Wil jij weten hoeveel je zal moeten betalen als je de kozijnfolie laat aanbrengen door een specialist? Of wil je simpelweg wat meer informatie over het product en het plaatsen ervan? Dan kun je hier onze vergelijkingstool gebruiken en snel antwoorden krijgen op al je vragen.