Schilderen aluminium kozijnen

De kozijnen van je huis vormen een heel belangrijk deel van de uitstraling. Voor woningbezitters is het heel belangrijk dat je kozijnen in je huis hebt die gemakkelijk te onderhouden zijn. Het is dan ook heel belangrijk dat je onderhoudsarme kozijnen kiest voor je huis. Veel mensen kiezen om die reden voor een onderhoudsarm materiaal zoals aluminium. Deze kozijnen hebben een levensduur die ligt tussen de 35 en 50 jaar. Het kan dan ook zijn dat je na een aantal jaren bent uitgekeken op de kleur van de kozijnen. We hebben voor je gekeken naar de prijs van het schilderen van aluminium kozijnen.

Hoeveel kost het schilderen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen schilderen is een klus die je eigenlijk niet hoeft uit te voeren. De kozijnen zijn immers vanuit de fabriek zodanig behandeld dat ze onderhoudsarm zijn. Je zou kunnen volstaan met een vochtig doekje eens in de zoveel maanden om algengroei te verwijderen.

Ga je dan toch je aluminium kozijnen schilderen, dan kom je erachter dat dit een klus is die je maar beter niet zelf kan uitvoeren. De reden is dat een aluminium kozijn is voorzien van een geanodiseerde laag. Dit wil zeggen dat jouw kozijn met een extra primer en aflak-laag is afgewerkt om weer en wind te kunnen volstaan. Ga je schilderen, dan zal je alles moeten afschuren voordat je echt aan het werk kan. We keken voor je hoeveel je kwijt bent wanneer je een schilder inhuurt voor dit werk.

Welk product of dienst wil je aanschaffen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Schilder voor buitenschilderwerk aluminium kozijnen, inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en BTW Per uur werk Tussen 50 en 75 euro
Schilder voor binnenschilderwerk aluminium kozijnen, inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en BTW Per uur werk Tussen 35 en 50 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan kom je al snel in de verleiding om zelf je aluminium kozijnen van een nieuwe laklaag te voorzien. Denk er in dit geval wel aan dat je de kozijnen volledig moet afschuren. Dit is een heel vervelende klus door al het stof wat er vrijkomt bij deze werkzaamheden.
  • Als je niet handig bent of het werk gewoon liever uit handen geeft. Ben jij geen handige schilder, dan doe je er verstandig aan om het schilderwerk uit te besteden aan de schilder. Deze zal voor jou berekenen hoeveel uur hij bezig is met het schilderwerk aan je aluminium kozijnen. Hij zal daarbij de speciale verf voor aluminium, de speciale aflaklaag en de primer meerekenen.
  • Als je een deel zelf wil doen. Wil je een deel van de werkzaamheden zelf doen, dan kan je overwegen om de binnenkant van de kozijnen voor je eigen rekening te nemen. In dit geval hoef je minder aandacht te besteden aan de weersbestendigheid van de verflaag. Het zit immers aan de binnenkant van je huis.

Hoe is de prijs samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor het schilderen van aluminium kozijnen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt wanneer je een schilder inhuurt. We hebben voor jou gekeken naar deze keuzes.

  • Keuze 1: Hoeveel vierkante meter aluminium kozijn laat je schilderen. Het spreekt voor zich. Met een groter oppervlak wat geschilderd moet worden is de schilder langer bezig dan met een paar kleine kozijnen. Bedenk je wel dat schilders vaak een prijs hanteren die op den duur per vierkante meter wat lager ligt. Dit komt doordat hij zijn apparatuur en bouwsteigers moet aanvoeren. Je zal dus uiteindelijk naar verhouding wanneer je meer kozijnen laat schilderen.
  • Keuze 2: Wat voor soort raamkozijnen heb je. Heb je alleen vaste ramen, dan is het schilderen een klus die sneller klaar is dan wanneer je bijvoorbeeld nog andere raamkozijnen zoals draai-kiep ramen, klapramen of schuiframen hebt. Deze ramen zorgen ervoor dat de schilder niet alleen meer meters moet maken; hij moet ook nog eens nauwkeuriger werken.
  • Keuze 3: Waar woon je. Woon jij aan de kust? Dan is de lucht zilter dan in andere delen van het land. Dat zorgt ervoor dat er extra bescherming op je raamkozijnen nodig is. Dit zijn kosten die de schilder zal doorberekenen aan jou wanneer hij je kozijnen komt schilderen.

Praktische bespaartips

  • Ga voor kwantumkorting. Het kan zomaar zijn dat je samen met je buren aan het renoveren gaat aan de buitenkant van jullie huis. In dat geval zouden jullie samen een schilder kunnen inhuren. Deze hoeft slechts eenmalig een bouwsteiger op te zetten en daarnaast hoeft hij maar eenmalig voor te rijden. Dit voordeel is voor jullie als jullie de rekening delen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op het schilderen van je aluminium kozijnen door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan meerdere vrijblijvende offertes op die je kan vergelijken. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.