Informatie en advies over aluminium kozijnen
Gratis tot 4 offertes van kozijnspecialisten?

Als woningbezitter weet je het. Een eigen huis is een plek om zuinig op te zijn. Voor jou is het uiterlijk van je huis heel belangrijk. Je krijgt dan ook vroeg of laat te maken met de keuze voor nieuwe kozijnen. Wanneer jij veel waarde hecht aan onderhoudsarme kozijnen is het een goed idee om aluminium kozijnen te overwegen. Dit is een kozijn waar nogal wat voors en tegens voor te vinden zijn. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een hoop voordelen, die heel specifiek bij deze soort horen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Aluminium kozijnen zijn een redelijk duurzame keuze. Het zijn namelijk kozijnen die niet echt eenvoudig te produceren zijn, maar die daarentegen een heel lange levensduur hebben. Met een levensduur van 40 tot 50 jaar mag je wel stellen dat aluminium kozijnen een aanschaf zijn waarmee je in één keer klaar bent.
  • Het gewicht van aluminium kozijnen is een groot voordeel. Aluminium is een materiaal wat heel stevig is, maar wat daarnaast is het ook heel licht van gewicht. De kozijnen zijn daardoor een stuk gemakkelijker te plaatsen dan bijvoorbeeld kozijnen van staal.
  • Aluminium kozijnen geven je huis gelijk een heel mooie uitstraling. Ze hebben een strak uiterlijk wat bovendien heel chique overkomt. Het zijn kostbare kozijnen, maar dat stralen ze ook wel uit.
  • Aluminium kozijnen zijn qua onderhoud het aantrekkelijkste. Doordat ze zijn afgewerkt met een weer en wind bestendige laag primer, verf en lak, hoef je ze niet echt te onderhouden. Een vochtige doek een paar keer in het jaar erover heen halen is genoeg om je kozijnen hun glans weer terug te geven.
  • Geschikt voor alle soorten glas. Kozijnen worden in ons land standaard met HR++ glas afgeleverd. Dat komt doordat dit de bouwnorm is. Kies jij echter voor HR+++ glas, een glassoort met een nog hogere isolatiewaarde, dan is dit ook gelijk een stuk zwaarder. Je hoeft dit glas niet zomaar in ieder kozijn te plaatsen. Aluminium kozijnen kunnen echter deze glassoort prima aan.

Wat zijn de nadelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een hoop voordelen. Wanneer je ze wat langer in je huis hebt zitten kom je er ook achter dat er een aantal nadelen aan kleven. Ook deze hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Niet gemakkelijk over te schilderen. Aluminium kozijnen zijn kozijnen die je in een specifieke RAL kleur koopt. Wil jij in de loop der tijd het uiterlijk van je huis gaan veranderen, dan wil je wellicht je kozijnen ook overschilderen. Dit is bij aluminium kozijnen niet heel gemakkelijk. De afwerking is namelijk met een specifieke primerlaag, verf, en geanodiseerde lak afgewerkt. Dit vraagt om volledig afschuren van je kozijnen wanneer je ze wil gaan overschilderen.
  • Niet de efficiëntste isolatie-kozijnen. Wanneer je nieuwe kozijnen koopt voor de isolerende werking kom je er al snel achter dat het niet de meest efficiënte kozijnen zijn wanneer het op isolatie aankomt. Je zou dit kunnen verhelpen door een extra thermische bewerking uit te laten voeren waardoor het glas naadloos aansluit in het kozijn. Dit brengt weer extra kosten met zich mee.
  • De prijs. Aluminium kozijnen zijn een heel dure aanschaf. Je betaalt letterlijk de hoofdprijs. De reden hiervan is simpel; het materiaal is kostbaar en de productie van de kozijnen is een tijdrovend proces. Ook het schilderen van de kozijnen in de fabriek is een klus die veel tijd in beslag neemt. Het kozijn moet eigenlijk ook echt geplaatst worden. Dit zorgt voor hogere arbeidsloonkosten.
  • Lastig te bewerken. Heb je een kozijn van hout, dan zou je er nog wel eens een schroef in willen draaien om iets op te hangen. Reken er maar op dat dit bij een aluminium kozijn niet echt mogelijk is. Verfraaiingen aanbrengen in een dergelijk kozijn is not done. Je hebt dan ook behoorlijk basic kozijnen.

Specifieke kosten

We hadden het al over bepaalde specifieke kosten. We hebben deze voor je uitgezocht.

Welk product of dienst wil je aanschaffen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Aluminium kozijnen, inclusief plaatsing, arbeidsloon, HR++ glas en BTW Per vierkante meter Tussen 825 en 975 euro
Schilderen aluminium kozijnen, inclusief materiaal, arbeidsloon en BTW Per uur Tussen 50 en 75 euro

 

Offertes opvragen

Wanneer je aluminium kozijnen gaat aanschaffen betaal je daar het liefste niet de hoofdprijs voor. Het snelste heb je overzicht op de kosten van aluminium kozijnen door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je direct vrijblijvend meerdere offertes op. Door het vergelijken van deze offertes kan jouw voordeel oplopen tot wel 30 procent.