Informatie en advies over aluminium kozijnen
Gratis tot 4 offertes van kozijnspecialisten?

Nederland is niet groot. Wil je een grote klus aan je woning laten uitvoeren, zoals het vervangen van je kozijnen, dan kun je het aanbod vergroten door naar de omringende landen te kijken. Duitsland is dan een voordehand liggende optie, omdat sommige producten hier aanzienlijk goedkoper zijn. Ook is er België, alhoewel je daar regelmatig duurdere prijzen zal vinden. Aluminium kozijnen zijn slank, sterk, mooi vormgegeven en zeker een design statement in je woning. Voor aluminium betaal je echter wel veel geld en het kan dan ook zeker geen kwaad om goed marktonderzoek te doen voordat je besluit met welke leverancier je in zee zal gaan. En Duitsland biedt dan zeker mogelijkheden.

 

De prijzen

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor je aluminium kozijnen is uiteraard ook in Duitsland afhankelijk van jouw specifieke wensen en benodigdheden. Daarom zal je de exacte prijs voor jouw project alleen kunnen opvragen door contact op te nemen met verschillende leveranciers. Deze kunnen je dan precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel je hiervoor zou moeten betalen. Wel kan gezegd worden dat je voor aluminium kozijnen in Duitsland zo’n €100 per vierkante meter minder betaalt. In Nederland betaal je gemiddeld €750 – €900 per vierkante meter en in Duitsland kun je er dus rekening mee houden dat deze prijs tussen de €650 en €800 ligt. Dit is inclusief de montage van de kozijnen. Voor een grote klus kan je dit dus een erg interessante besparing opleveren.

 

Is het in Duitsland goedkoper?

Natuurlijk komen er extra kosten bij kijken als je de kozijnen wilt aanschaffen in Duitsland. Deze hebben voornamelijk te maken met het transport; ze zullen waarschijnlijk van verder moeten komen dan wanneer je Nederlandse kozijnen koopt. Als je ze laat installeren door een Duits montagebedrijf dan zullen deze ook alle gereedschap en machines die nodig zijn moeten transporteren en ze moeten ook ergens kunnen overnachten. Om die reden is het niet altijd goedkoper om Duitse aluminium kozijnen aan te schaffen, maar zal de eindprijs aardig overeenkomen met wat je in totaal betaalt op de Nederlandse markt. Woon je dicht bij de grens, dan hoeft dit uiteraard niet het geval te zijn.

 

Voordelen Duitse aluminium kozijnen

Er zijn nog enkele andere voordelen verbonden aan het kopen van aluminium kozijnen in Duitsland. Aangezien de prijs hetzelfde is of zelfs goedkoper kunnen deze de doorslaggevende factor zijn om toch voor een Duitse leverancier te kiezen.

  • Kwaliteit: de Duitsers weten hoe ze kwalitatieve producten moeten produceren en wereldwijd staan Duitse producten bekend om hun degelijkheid en betrouwbaarheid. Zo is het ook met de kozijnen. Vooral als je op zoek bent naar aluminium kozijnen van de beste kwaliteit, dan kan je in Duitsland zeker wat vinden.
  • Keurmerken: deze kwaliteit kun je ook toetsen en dat doe je door de keurmerken van de kozijnen te bekijken. In Duitsland is het namelijk erg lastig om bepaalde keurmerken te ontvangen en de eisen zijn daar strenger dan in Nederland. Als een leverancier bepaalde kwaliteitskeurmerken mag voeren kun je er dus zeker van zijn dat je ook echt een product van uitmuntende kwaliteit zal ontvangen.
  • Financieel: om bovenstaande redenen kan het dus erg goed zijn dat je voor een prijs die vergelijkbaar is met wat je betaalt in Nederland een Duits kozijn kunt aanschaffen dat van betere kwaliteit is. Is dit het geval, dan is het financiële voordeel dus wel degelijk aanwezig en zou je eigenlijk gek zijn als je de Duitse markt niet in overweging nam.

 

Grondig marktonderzoek

De enige manier waarop je voor jezelf echt zeker kunt stellen welke Duitse of Nederlandse leverancier voor jou het beste is, is door grondig marktonderzoek te doen. Aangezien het vervangen van je kozijnen een flinke investering zal zijn, is dit nooit een verkeerde oefening. Je zal verschillende factoren in overweging moeten nemen, zoals de productiemethode, het uiterlijk van de kozijnen, de isolatiewaardes, de mogelijkheden wat betreft kleur en uitvoering, de installatie, de levensduur, het glassoort en natuurlijk ook de garantieregeling. Ook is het goed om onderscheid te maken tussen de leverancier van de kozijnen en de producent van de profielen, want deze kunnen verschillen. Als je naar aanleiding van je marktonderzoek een aantal leveranciers hebt gevonden die je voorkeur hebben kun je deze benaderen met je wensen en vragen om een offerte. Op die manier weet je zeker dat je de beste kozijnen krijgt en de beste service voor jouw wensen en budget.

 

Vergelijk offertes

Wij kunnen je hier alvast helpen een begin te maken met je marktonderzoek. Als jij geïnteresseerd bent in het bestellen van aluminium kozijnen dan kun je hier gebruik maken van onze vergelijkingstool. Je ontvangt dan snel een aantal offertes van kozijn leveranciers uit jouw omgeving die je naast elkaar kunt leggen en kunt vergelijken op punten die voor jou van belang zijn. Alleen door de gehele marktsituatie te bekijken kun je tot een weloverwogen beslissing komen wat betreft je nieuwe aluminium kozijnen.