Informatie en advies over aluminium kozijnen
Gratis tot 4 offertes van kozijnspecialisten?

Schüco is een Duits bedrijf dat systeemoplossingen verkoopt voor ramen, zonweringen, deuren, vliesgevels, veiligheidstechnieken en schuifconstructies. Dit doen ze zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt. Schüco is ontstaan in 1951 en ondertussen uitgegroeid naar een bedrijf dat wereldwijd meer dan 4750 werknemers in dienst heeft. Het streven is altijd de brancheaanvoerder te zijn op het gebied van service naar de klant en techniek. Daarom speelt Schüco constant in op de veranderende markt en de laatste trends. Wat betreft kozijnen kun je bij Schüco terecht voor een grote lijn aan aluminium en kunststof exemplaren die zich kenmerken door een strak en modern uiterlijk en een uitstekende isolatiewaarde.

 

De aluminium kozijnen

De kozijnen van Schüco staan wereldwijd bekend als zijnde van uitmuntende kwaliteit. Het bedrijf heeft twee lijnen kunststof kozijnen en één lijn aluminium kozijnen. Deze laatste worden aangeduid met AWS. Het aluminium dat Schüco gebruikt is weerbestendig, heeft een hoge transparantie en zal je woning in waarde doen stijgen. Binnen de AWS-lijn vind je drie verschillende kozijnen waaruit je kunt kiezen, namelijk AWS 112 IC, ASW 90.SI+green en AWS 75.SI+.

  • AWS 112 IC: dit kozijn van Schüco is het eerste aluminium exemplaar dat een dusdanige isolatiewaarde heeft dat het in een passiefhuis kan worden toegepast. De isolatiewaarde van 0,8 W/m2 K heeft dit kozijn een passiefhuis-certificering opgeleverd. Daarnaast is het erg smal, modern en voorzien van een nieuw vleugelkozijn design.
  • AWS 90.SI+green: ook dit kozijn isoleert op het niveau van passiefhuizen en heeft een thermische isolatie van 1 W/m2 Ook is dit raam gedeeltelijk samengesteld uit hernieuwbare grondstoffen waardoor de duurzaamheid aanzienlijk wordt verbeterd. Er zijn verscheidene raamsoorten waaruit je kunt kiezen en ook een groot aantal profielen. Zo kun je dit type kozijn perfect laten aansluiten op jouw wensen en het uiterlijk van je woning.
  • AWS 75.SI+: aangezien aluminium kozijnen erom bekend staan niet de beste isolatiewaarde te laten zien, is dit kozijn met een isolatiewaarde van 1,4 W/m2K je woning nog steeds uitstekend isoleren. De profielen zijn erg smal, waardoor je kunt genieten van maximale lichtdoorlating en ook hier heb je weer ruim keuze uit verschillende profielen en ontwerpen.

 

De prijzen

Het is moeilijk te zeggen hoeveel je precies zal betalen voor een nieuw Schüco aluminium kozijn. De prijzen zijn volledig afhankelijk van je situatie, van de afmetingen, van het ontwerp en van het type kozijn dat je kiest. Daarnaast moet je ook nog betalen voor het weghalen van je oude kozijnen en de installatie van de nieuwe. Schüco kozijnen zijn van dusdanige kwaliteit dat je de prijzen alleen kunt opvragen door offertes in te dienen bij verschillende leveranciers. Ook dan zal je eerst met de leverancier persoonlijk samen moeten zitten, de opties moeten bekijken en te zien hoe deze passen binnen jouw wensen en budget. Als je aluminium kozijnen van Schüco aanschaft zal je een hoge prijs betalen maar hier krijg je dan ook een product voor terug van uitmuntende kwaliteit en volgens een schitterend ontwerp.

 

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in nieuwe Schüco kozijnen? Zet dan je eerste stap in de richting van de aankoop door onze vergelijkingstool te gebruiken. Deze kan je snel een overzicht sturen van de kosten waarmee je bij verscheidene leveranciers te maken zal krijgen.